2011-10-13

Önskeklassiker

Det finns många fantastiska designklassiker och någon gång hoppas jag att vi kan inreda ett hus med massa fina möbler! Här är några av mina favoriter:

Eames Plastic Armchair, DAW med träben. Designad av Charles & Ray Eames. 
Bild: Rum 21 

Denna stolen ingår i Plastic Chair-familjen och presenterades första gången vid den internationella tävlingen "Low-Cost Furniture Design" som sponsrades av The Museum of Modern Art i New York. Nu känns den dock inte så "Low-Cost".


Superellips bord med metallkant från Fritz Hansen, designat av Peit Hein och Bruno Mathsson 1968. Bild: Rum 21

Detta bordet finns i många svenska och danska hem. En riktig klassiker! Vi har en kopia på bordet för tillfället men jag håller hela tiden koll på Blocket om det kommer ut något i närheten till rätt pris.



 Lampor designade av Arne Jacobsen från Louis Poulsen. Bilder: Rum 21

 AJ lampor från Louis Poulsen finns både som bordslampa och golvlampa. Lamporna ritades, tillsammans med många andra vackra möbler, 1960 till Radisson Blu Hotel i Köpenhamn. Många av produkterna som togs fram för hotellet är idag designklassiker. De finns i flera olika färger men jag tycker att de vita eller svarta är läckrast!

Flower soffbord från Swedese. Bild: Rum 21

Detta soffbordet skulle passa utmärkt i vårt vardagsrum. Jag är bara osäker på om det är stabilt nog när man har en liten knodd. En annan nackdel är att det inte finns någon tidningshylla under att gömma alla fjärrkontroller på. Men snyggt är det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar